Siili

Siili pahvista ja havunneulasista
Luonto on täynnä edullisia ja käyttökelpoisia askartelumateriaaleja. Tämän siilin piikit ovat kuusenhavuja, jalkoina risut ja nenäksi on liimattu pieni männynkäpy. Siilin ilme on viimeistelty silmäksi liimatulla mustapippurilla.

Tarvikkeet
- Kuusenoksia
- Pahvilaatikkopahvia
- Pieni männynkäpy
- Mustapippuri
- Eri Keeperiä

Työvälineet
- Liimasivellin
- Sakset

Huomio!
Muistathan luonnonmateriaaleja kerätessäsi kunnioittaa luontoa ja noudattaa jokamiehenoikeuksia.

Ota muutama kuusenoksa sisälle ja anna niiden kuivua sanomalehden päällä. Kun oksa on kuivunut, neulaset irtoavat pienellä ravistelulla oksista. Kerää kuivat neulaset talteen.
Leikkaa pahvilaatikkopahvista siilin pohjaksi kappale, jonka yksi reuna on suora ja kaareva reuna on siilin takamuksen kohdalta pyöreä ja siilin nenää kohti suippeneva. Katso mallia kappaleen muotoon siilin kuvasta.  Leikkaa kappale niin, että pahvin sisällä olevat aallot kulkevat pystysuunnassa. 
Levitä siilikappaleen pintaan reilu kerros Eri Keeperiä. Älä laita liimaa siilin kasvojen kohdalle. Ripottele liimapinnan päälle reilusti kuivia havunneulasia. Ota pala paperia ja painele sen päältä neulasia tiiviimmin kiinni pahviin. Anna liimauksen kuivua rauhassa ja kopistele ylimääräiset neulaset pois.
Leikkaa saksilla ohuista risuista pätkiä ja liimaa ne Eri Keeperillä siilin suoraan reunaan työntämällä oksan pään liiman kera pohjakappaleen välissä kulkevien aaltojen sisään. Liimaa siilille nenäksi pieni männynkäpy ja silmäksi mustapippuri.

Idea: Taika -askartelun idealehti 
www.taikalehti.fi

Tulosta