Narualunen

Narualunen
Luonnonkuituisista naruista ja liimasta syntyy näppäriä alusia esimerkiksi lasin alle. Samalla tekniikalla voi tehdä alusia vaikka maljakon tai led-lyhdyn alle. Valitse narun paksuus ja sävy tilanteen mukaan!

Tarvikkeet: luonnonkuitunarua, Eri Keeperiä, sivellin, kopiopaperia, tussi, ympyrämuotti, vettä ja muovitasku.

1. Piirrä kopiopaperille haluamasi kokoinen ympyrä. Mallityöt ovat halkaisijaltaan noin 9 cm. Aseta muovitasku kopiopaperin päälle.
2. Pursota Eri Keeperiä esimerkiksi kertakäyttömukiin ja lisää muutama pisara vettä. Liiman tulee olla paksua, mutta sen verran juoksevaa, että se levittyy helposti ja imeytyy naruun.
Levitä ympyrän kohdalle muovitaskun päälle liimaa. Kierrä narua litteälle spiraalille ja paina naruspiraali liimaan. Lisää narua spiraalin ympärille lisäten liimaa kerros kerrokselta suoraan muovin pintaan. Ota narua vyyhdiltä, puntilta tai rullalta niin, että narun kierteet eivät löysty. Mikäli naru ei jää liimaan, on liima liian löysää, lisää tällöin liimaa vedellä ohennetun liiman joukkoon.
3. Jatka narukerrosten liimaamista, kunnes narua on piirtämäsi ympyrän verran. Katkaise naru viistosti ja liimaa se korin reunaan. Ohenna Eri Keeperiä vedellä niin, että se on todella juoksevaa ja käsittele narupinta liima-vesiseoksella. Anna kuivua.
4. Irrota alunen varovasti ja käsittele alunen ohentamattomalla Eri Keeperillä ja anna kuivua. Huomaa, ettei Eri Keeper kestä seisovaa kosteutta.

Idea: Askartelun idealehti Taika / Anu Turu
www.taikalehti.fi

Tulosta