Tikkueläimet

Tikkueläimet


Minkälaisia eläimiä ja ötököitä rakentuu sinun kaappiesi materiaaleista?

Tarvikkeet: jäätelötikkuja, vanulappuja, pumpulipuikkoja, kartonkeja, nappipeitevärejä, Eri Keeperiä, tusseja, ainakin mustaa ja valkoista askartelumaalia, muita tarvikkeita

Suunnittele minkä eläimen tai mitä eläimiä aiot tehdä ja maalaa tarvittava määrä tikkuja tarvittavan värisiksi peiteväreillä. Maalaa myös pääksi tuleva vanulappu ja anna kuivua. Tikut kuivuvat nopeasti, mutta vanulaput kuivuvat yllättävän kauan. Asettele vartalotikut vierekkäin ja leikkaa kartongista kappale, joka on vartaloa pienempi. Liimaa tikut Eri Keeperillä vieriviereen kartongille ja anna kuivua tarvittaessa painon alla. Liimaa loput osat paikoilleen. Piirrä tusseilla eläimelle tunnusomaiset yksityiskohdat. Tee kartongista tarvittavat turvat, kirsut ja muut juuri sinun eläimellesi kuuluvat asiat. Piirrä tai maalaa silmät.

Leijonan häntätupsu on tehty kieputtamalla villalankaa liiman kanssa hännän kärkeen. Harja on tehty hapsuttamalla päähän sopivan kokoinen puolikas ympyrä. Korvat on revitty kartongista ja nenä leikattu kartongista. Suu ja silmät on piirretty tussilla. 

Pöllön korvatöyhtöt ja nokka on kartonkia. Silmät ovat isot napit, joiden keskelle on tehty maalilla sekä valkuaiset että mustuaiset. Siivet on piirretty tussilla.

Mehiläisen raidat on piirretty tussilla. Tuntosarvet ovat maalatut vanupuikot. Siivet ovat kaksin kerroin taitetut vanulaput. Silmät on maalattu askartelumaalilla ja suu ja posket on tehty tusseilla. 

Virtahevon turpa on leikattu vanulapusta. Korvat on revitty kartongista, kuten myös hännän tupsu. Häntä on maalattu tulitikku. Silmät ja sieraimet ovat maalipisteet.

Lehmän pää on käsittelemätön vanulappu. Myös korvat on leikattu vanulapusta. Turpa on kartonkia ja sarvet ovat osittain maalatut vanupuikot. Vartalon pilkut ja silmät on tehty askartelumaaleilla. 

Kirahvin pää on maalattu vanulappu. Korvat on revitty kartongista. Suu ja silmät on tehty tusseilla.

Idea: Askartelun Ihana-lehti
www.ihanalehti.fi

Tulosta