Kreppipaperikukat

Kreppipaperikukat
Korista upeilla ikikukkasilla juhlapöydän kattaus, aseta muutama kukka maljakkoon eteisen pöydälle tai korista kukkasilla vaikka ovikranssi uuteen uskoon. Kreppipaperisuikaleista pyöräytetyt kukat voi valmistaa haluamansa värisinä, tee jouluksi punaisia kukkia, itsenäisyyspäiväksi sinisiä ja pyöräytä kukat pääsiäiseksi pirteän keltaisina.

Tarvikkeet
- Valkoista ja vihreää kreppipaperia
- Alumiinilankaa
- Eri Keeperiä

Työvälineet
Sakset ja pihdit

1. Leikkaa pihdeillä alumiinilangasta pätkä kukan vartta varten. Leikkaa vihreästä kreppipaperista 1,5 cm levyistä suikaletta. Päällystä alumiinilanka kiertämällä kreppipaperinauhaa sen ympärille. Kiinnitä suikale sieltä täältä pienellä liimatipalla ja liimaa suikaleen alku- ja loppupää huolellisesti kiinni. Päällystä samoin koko varsi.
2. Leikkaa valkoisesta kreppipaperista 5 cm leveää suikaletta kukan keskustaa varten ja 7 cm leveää suikaletta terälehtiä varten. Leikkaa suikaleiden toiseen reunaan kapeita hapsuja niin, että suikaleen toiseen reunaan jää 2 cm leikkaamaton alue.
3. Kierrä ja liimaa kapeampaa hapsutettua suikaletta varren toisen pään ympärille tiukalle rullalle kukan keskustaksi. Kierrä ja liimaa leveämpää hapsutettua suikaletta kukan keskustan ympärille tiukalle rullalle. Jatka rullaamista, kunnes kukka on haluamasi kokoinen.
4. Leikkaa vihreästä kreppipaperista kapeaa suikaletta ja päällystä kukan tyviosa kiertämällä ja liimaamalla suikaletta tyven ympärille.
5. Rypistele ja asettele kukan terälehtihapsuja tarpeen mukaan.

Idea: Askartelun idealehti Taika / Viivi Vatanen
www.taikalehti.fi

Tulosta