Itsenäisyyspäivän kynttilät

Sytytä kynttilät juhlistamaan 100-vuotiasta suomea. Jos kotonasi on pieniä lapsia tai lemmikkieläimiä, saattaa led-tuikut olla itsenäisyyspäivänäkin hyvä vaihtoehto aidoille kynttilöille. Askartele kauniit virkatulla nauhalla koristellut sinivalkoiset ”kynttilät” ja ole juhlavasti mukana Suomen 100-vuotisjuhlinnassa!

Tarvikkeet
- Paperirullan pahvihylsy ja valkoista askartelumaalia
tai valkoista kartonkia ja nitoja
- Valkoista ja sinistä lankaa
- Silkkinauhaa
- Kopiopaperia
- Eri Keeperiä
- Led-tuikku

Työvälineet
Sivellin, virkkuukoukku ja sakset

1. Maalaa 12 cm pitkä paperirullan pahvihylsy valkoisella askartelumaalilla ja anna maalin kuivua. Voit tehdä kynttilän pohjaksi tulevan rullan myös kiepauttamalla valkoisen kartongin lieriöksi ja kiinnittämällä sen nitojalla muotoonsa.
2. Virkkaa sinisellä ja valkoisella langalla pitkät ketjusilmukkanauhat. Halutessasi voi virkata kaksinkertaisella langalla, jolloin saat nauhasta paksumpaa.
3. Liimaa sinisen ketjusilmukkanauhan pää pahvirullan alareunan sisäpuolelle ja liimaa nauhaa rullan ympärille spiraalimaisesti kiertäen. Kun nauha peittää rullan puoliväliin asti, katkaise nauhan pää ja liimaa pää huolellisesti rullaan.
4. Päällystä samoin rullan yläreuna valkoisella ketjusilmukkanauhalla.
5. Rypistä kopiopaperi ja työnnä se pahvirullan sisään. Asettele paperi rullan sisään niin, että saat asetettua led-tuikun rullan yläreunan sisään rypistetyn paperin päälle.
6. Solmi silkkinauhasta rusetti ja liimaa se kynttilän koristeeksi.

Idea: Taika -askartelun idealehti
www.taikalehti.fi

Tulosta