Sydänalunen mukille

Sydänaluset
Jouluinen led-tuikkulyhdyn tai glögimukin alunen tehdään luonnonnarusta ja Eri Keeperistä. Joulutunnelmaa aluseen saadaan valkoisella maalilla ja punaisella lautasliinalla.

Tarvikkeet: luonnonkuitunarua, Eri Keeperiä, sivellin, kopiopaperia, tussi, ympyrämuotti, vettä, muovitasku, lautasliina ja valkoista akryylimaalia.

1. Piirrä kopiopaperille haluamasi kokoinen ympyrä. Mallityöt ovat halkaisijaltaan noin 9 cm. Aseta muovitasku kopiopaperin päälle.
2. Pursota Eri Keeperiä esimerkiksi kertakäyttömukiin ja lisää muutama pisara vettä. Liiman tulee olla paksua, mutta sen verran juoksevaa, että se levittyy helposti ja imeytyy naruun.
Levitä ympyrän kohdalle muovitaskun päälle liimaa. Kierrä narua litteälle spiraalille ja paina naruspiraali liimaan. Lisää narua spiraalin ympärille lisäten liimaa kerros kerrokselta suoraan muovin pintaan. Ota narua vyyhdiltä, puntilta tai rullalta niin, että narun kierteet eivät löysty. Mikäli naru ei jää liimaan, on liima liian löysää, lisää tällöin liimaa vedellä ohennetun liiman joukkoon.
3. Jatka narukerrosten liimaamista, kunnes narua on piirtämäsi ympyrän verran. Katkaise naru viistosti ja liimaa se korin reunaan. Ohenna Eri Keeperiä vedellä niin, että se on todella juoksevaa ja käsittele narupinta liima-vesiseoksella. Anna kuivua.
4. Irrota alunen muovilta varovasti ja käsittele alunen ohentamattomalla Eri Keeperillä ja anna kuivua.
5. Hankaa alusen pintaan kevyesti valkoista maalia ja anna kuivua. Laita maalia ainakin sen verran, että valitsemasi lautasliina tulee erottumaan alusen pinnasta.
6. Leikkaa lautasliinasta aluseen sopivan kokoinen sydän ja poista kaksi alinta kerrosta. Aseta sydän alusen keskelle ja kiinnitä sydän paikalleen sivelemällä vedellä ohennettua Eri Keeperiä lautasliinana läpi. Anna kuivua ja käsittele koko pinta Eri Keeperillä tarpeen mukaan uudestaan.
 
Idea: Askartelun idealehti Taika / Anu Turu
www.taikalehti.fi

Tulosta