Loistavat lumipallot

Loistavat lumipallot
Herkät koristekuvut valosarjan lampuille voi tehdä myös itse. Tarvitset vain vesi-ilmapalloja ja pumpun sekä valkoista villalankaa ja Eri Keeperiä. Pitsimäiset pallot voi viimeistellä valkoisella askartelumaalilla, lumiefektiaineella sekä kimallevärillä.

Tarvikkeet
- Vesi-ilmapalloja ja pumppu
- Villalankaa
- Eri Keeperiä
- Valkoista askartelumaalia
- Valkoista lumiefektiainetta
- Valkoista Marabu glitterline -kimalleliimaa
- Led-valosarja

Työvälineet
sakset, muoviastia, sivellin ja töpötyssieni

1. Pumppaa vesi-ilmapalloon sen verran ilmaa, että siitä tulee pyöreä. 
2. Ohenna Eri Keeperiä vedellä niin, että se on edelleen liimamaista, mutta juoksevaa. Sekoitussuhde on noin 1 osa vettä ja 2 osaa Eri Keeperiä.
3. Mittaa villalangasta (mallissa Novita 7 veljestä -lanka) suunnilleen 5 metrin pätkä ja laita pätkä vesi/liimaseokseen ja anna langan imeä seosta itseensä hetken. Vedä lankaa seoksesta sormien läpi niin, että enin kosteus "puristuu" pois. Kieputa lankaa ilmapallon päälle ristiin rastiin. Lopeta kieputtaminen jos näyttää, että lankapinnasta tulee liian tiivis. Vastaavasti jos pallo näyttää liian harvalta ota uusi liima/vesiseoksessa kostutettu lanka ja jatka kieputtamista. Anna kuivua. Tee palloja haluamasi määrä ja anna niiden kuivua rauhassa. Kuivumiseen menee noin vuorokausi riippuen käytetyn langan paksuudesta ja langan "märkyydestä" kieputusvaiheessa. 
4. Puhkaise ilmapallo ja vedä se lankapallon sisältä pois. Hankaa siveltimellä pallon pintaan kevyesti valkoista askartelumaalia ja anna kuivua. Lisää sinne tänne valkoista lumiefektiainetta ja anna kuivua. Töpötä valkoista Marabu glitterline -kimalleliimaa pallon pintaan ja anna kuivua. 
5. Kun kaikki pallot on käsitelty samalla tavalla työnnä led-valosarjan lamppu lankakerrosten välistä pallon sisälle. Lamppua ei tarvitse sen kummemmin kiinnittää palloon. Laita kaikkiin lamppuihin tekemäsi pallot ja asettele pallot vaikka lasiastiaan kauniiksi asetelmaksi.

Idea: Askartelun idealehti Taika 
www.taikalehti.fi

Tulosta