Pinkki kranssi

Pinkkiä oveen

Herkulliseen ja hempeään ovikoristeeseen hukkuvat hetkessä silppulaatikon paperijämät. Anna koriste ystävällesi, ripusta omaan oveen tai somista sillä pienokaisen huonetta!

Tarvikkeet
- Eri Keeperiä
- Styroksirengas
- Paperisilppua, kuten kopio-, silkki-, ja kreppipaperia
- Paljetteja (halutessasi)  
- Pahvia
- Villalankaa tms.
- Puutikun pätkä
Työvälineet: sakset ja liimasivellin

1. Leikkaa valitsemasi paperit kapeiksi suikaleiksi. Rutistele suikaleet isoksi mytyksi ja leikkaa suikaleet pieniksi palasiksi saksimalla myttyä. Levitä silppu sellaisen astian pohjalle, johon kranssi mahtuu ”makuulle”. Lisää silpun joukkoon halutessasi paljetteja.
2. Levitä kranssin pinnalle runsaasti Eri Keeperiä ja aseta kranssi liimapuoli alaspäin paperisilppuun. Nostele silppua kranssin reunoille ja painele silppua liimaan. Nosta kranssi silpusta ja lisää mahdollisiin aukkokohtiin silppua. Anna kuivua. Lisää mahdollisiin aukkokohtiin liimaa ja laita liimaan silppua.
3. Siisti kranssi leikkaamalla ”töröttävät” suikaleet pois.
4. Leikkaa pahvista kranssin kokoon sopivan kokoinen sydän. Kieputa lankaa sydämen ympärille. Ensimmäiset kerrokset kannattaa kieputtaa liiman kanssa ja loput ilman liimaa, jolloin sydämen pinnasta tulee pörröinen ja pehmeä. Jatka langan kieputtamista, kunnes pohjapahvi on kokonaan piilossa.   
5. Työnnä sydänlankojen lomaan liiman kanssa puutikun pää ja työnnä tikun toinen pää liiman kanssa kranssiin. Anna kuivua ja aseta söpö kranssi paraatipaikalle!

Idea: Askartelun idealehti Taika / Anu Turu
www.taikalehti.fi

Tulosta