Taulu

Liimakuviota tauluun
Tuo sisustukseen ripaus persoonallisuutta maalaamalla taulu itse. Taulun hauskat koristekuviot on tehty ennen taulun maalaamista liimalla. Kuivuneet liimakuviot jäävät taulun pintaan hieman koholleen ja ne eivät värjäänny samoin kuin maalauspohja.

Tarvikkeet
- Maalauspohja
- Eri Keeperiä pienessä tuubissa
- Vesivärit tai peitevärit

Työvälineet
Vesivärisivellin

1. Valitse haluamasi kokoinen valmis pingotettu maalauspohja. Suunnittele pohjan kokoon sopiva kuvio. Tee kuvion viivat maalauspohjaan pursottamalla liimaa suoraan tuubista. Jos sinulla on isompi liimapurkki, voit laittaa liimaa pieneen minigripp-pussiin, leikata pussin kulmaan pienen reiän ja pursottaa liiman pussista maalauspohjan pintaan. Anna liiman kuivua.
2. Maalaa taulupohja kuvioosi sopivin sävyin vesi- tai peiteväreillä. Liimakuviot jäävät näkymään joko valkoisina tai vaalean sävyisinä. Käytä maalaamiseen reilusti vettä, jos haluat väripinnoista vaaleampia ja vähemmän vettä, jos haluat väripinnoista tummempia. Tarvittaessa voit pyyhkiä väriä pois talouspaperilla. Vältä liimakuvioiden turhaa kastelua ja hankaamista siveltimellä, jotta liima ei ala pehmetä. Anna kuivua.

Vinkki! Jos sinulla ei ole taulupohjaa, voit käyttää myös paperia.

Idea: Askartelun idealehti Taika / Viivi Vatanen
www.taikalehti.fi

Tulosta