Puun pinnoitus


Isojen pintojen päällystäminen paperilla saattaa tuntua haastavalta, mutta oikeilla välineillä ja tekniikalla se on yllättävän helppoa. Avainasemassa on vedellä ohennettu Eri Keeper ja kostea paperi, joiden ansiosta paperi kiinnittyy koristeltavaan pintaan siististi ja rypyttömästi. Kokeile ja hämmästy! 

Tarvikkeet
- päällystettävä puinen esine, kuten lehtikotelo
- lahjapaperia
- Eri Keeperiä
- vettä
- leveä sivellin
- sekoitusastia
- talouspaperia
- sakset ja terävä veitsi
- suojamuovia

1. Leikkaa lahjapaperista hieman päällystettävää sivua/pintaa isompi kappale.
2. Levitä lahjapaperin nurjalle puolelle vettä leveällä siveltimellä. Anna veden kostuttaa paperi tasaisesti ja painele varovasti talouspaperilla valuva vesi pois. Vesi pehmentää paperia ja ehkäisee kiinnitysvaiheessa helposti syntyvien ryppyjen syntymistä. 
3. Sekoita Eri Keeperin joukkoon vettä sen verran, että liimasta tulee juoksevaa ja helposti levittyvää. Liiman tulee kuitenkin pysyä liimamaisena. 
4. Levitä vedellä ohennettua Eri Keeperiä varovasti kostutetun lahjapaperin nurjalle puolelle. Varmista, että liimaa on joka kohdassa. Aseta lahjapaperi päällystettävälle pinnalle varovasti ja mahdollisimman tasaisesti. Painele talouspaperilla lahjapaperi päällystettävään pintaan huolellisesti kiinni. Vältä hankaavaa liikettä. 
5. Anna kuivua. Leikkaa ylimääräiset paperit pois terävän veitsen avulla ja päällystä päällystettävän esineen loput sivut samoin. Anna kuivua kunnolla.
6. Voit halutessasi suojalakata pinnat vesiohenteisella lakalla. Mikäli paperi on kiinnittynyt joka kohdasta, ei lakka vedä paperia ryppyyn, vaan pinta pysyy kauniin sileänä. 

Idea: Taika - askartelun idealehti www.taikalehti.fi

Saat ohjeet tulostettua tai tallennettua tietokoneellesi alla olevasta linkistä:

Tulosta