Keväiset puput

Pääsiäispuput
Valmista pääsiäisen iloksi ja koristeeksi hauskoja pitkäviiksisiä pupuja. Puput voi asetella pomppimaan pääsiäisruohon lomaan suklaamunien kera tai pääsiäispöydän piristykseksi. 

Tarvikkeet:
- Pahvirullan pätkä, esimerkiksi tuorekelmun sisärullasta
- Vahvaa avattua paperinarua tai paperinarua rullan päällystämiseen
- Paperinarua pupun korviin
- Ohutta paperilankaa viiksiin
- Puuhelmi nenäksi ja hännäksi
- Liikkuvat silmät
- Eri Keeperiä


Leikkaa pahvirullasta haluamasi pituinen pätkä mattoveitsellä tai terävillä saksilla. Avaa vahvaa paperinarua tai paperinarua ja päällystä pahvirulla liimaamalla sen pintaan avattua nauhaa. Käännä ja liimaa nauhojen päät rullan sisäpuolelle.
Leikkaa paperinarusta korvia varten kaksi noin 20 cm pituista pätkää. Avaa pätkät niin, että niiden päät jäävät avaamattomiksi ja naru on auki noin 12 cm matkalta pätkän keskeltä. Kierrä avatut osuudet keskikohdastaan muutaman kerran tiukalle kierteelle ja taita avattu osuus kierrekohdasta kaksin kerroin. Muotoile kaksinkertainen korva hieman kuppimaiseksi sormin. Kierrä ja muotoile toinen korva samoin. Liimaa korvat päällystetyn pahvirullan yläreunaan. 
Puolita puuhelmi esimerkiksi puukon avulla. Leikkaa ohuesta paperilangasta pupun viiksiä varten kolme noin 10 cm pituista pätkää ja liimaa ne keskikohdastaan toiseen puuhelmen puolikkaaseen kiinni. Liimaa nenä ja viikset paikoilleen päällystettyyn pahvirullaan. Liimaa puuhelmen toinen puolikas pupun hännäksi. Liimaa pupulle liikkuvat silmät.

Idea: Taika -askartelun idealehti 
www.taikalehti.fi

Tallenna tai tulosta ohje alla olevasta tiedostosta (pdf)

Tulosta