Joulupukki

Joulupukki kartongista
Hauska joulupukki sopii vaikka ikkunan jouluiseksi koristeeksi. Pukki syntyy edullisista askartelumateriaaleista ja lisäksi tarvitaan pieni kertakäyttölautanen ja pumpulia. Tee pukkeja vaikka koko joukko tuomaan kotiin jouluista tunnelmaa.
 
Tarvikkeet:
- Punaista, valkoista ja vaaleanpunaista kartonkia
- Pieni kertakäyttölautanen
- Liikkuvat askartelusilmät
- Pieni pala punaista huopaa
- Pumpulia
- Eri Keeperiä

Työvälineet:
- Sakset
- Musta tussi

Leikkaa punaisesta kartongista kolmio joulupukin pohjaksi. Mallipukin kolmion korkeus on 30 cm ja alaosan leveys 18 cm. Leikkaa pienen kertakäyttölautasen reunasta kaistale pois, jolloin saat lautaseen suoran reunan pukin kasvojen yläreunaksi. Leikkaa pois leikatusta kaistaleesta pukille viikset. Katso mallia kasvojen ja viiksien muotoon joulupukin kuvasta. Leikkaa vaaleanpunaisesta kartongista kertakäyttölautasen suoran pohjan kokoinen ympyrä ja leikkaa myös siitä kaistale pois, jotta se sopii edellä leikkaamasi kasvolautaseen pukin kasvoiksi. Liimaa vaaleanpunainen kappale Eri Keeperillä kiinni lautaseen ja lautanen kiinni punaiseen pohjakolmioon.
Leikkaa valkoisesta kartongista pukin lakin tupsuksi halkaisijaltaan 5 cm ympyrä ja napiksi halkaisijaltaan 2,5 cm ympyrä ja liimaa ne paikoilleen.
Laita Eri Keeperiä pukin kasvojen yläreunaan ja paina liimaan pumpulia lakin karvaksi. Anna liiman kuivua.
Leikkaa punaisesta huovasta pieni ympyrä pukin nenäksi. Liimaa pukin kasvoihin aiemmin leikkaamasi viikset ja nenä. Liimaa pukille liikkuvat silmät ja piirrä mustalla tussilla pukille suu.

Idea: Taika -askartelun idealehti 
www.taikalehti.fi

Tulosta