Käpyenkeli

Käpyenkeli
Viehättävän käpyenkelin voi ripustaa joulukuuseen tai sen voi kiinnittää koristeeksi vaikka ovikranssiin. Enkelin pohjaksi on valittu muhkea kuusenkäpy, mutta pohjana voi käyttää myös pienempää männynkäpyä.

Tarvikkeet
- Kuusenkäpy
- Valkoista akryyliväriä
- Puunappi tai litteä puuhelmi
- Valkoista villalankaa
- Ohutta kultalankaa
- Juuttinarua
- Eri Keeperiä

Työvälineet
- Sivellin
- Sakset
- Punainen puuväri
- Musta ohut tussi

Maalaa käpy valkoisella akryylivärillä niin, että sudit väriä siveltimellä kävyn kannasta kärkeen päin. Näin vain käpyjen suomujen kärjet värjäytyvät valkoiseksi. Anna maalin kuivua.
Sipaise enkelin pääksi tulevan käsittelemättömän puunapin tai litteän puuhelmen pintaan sormella ohut kerros Eri Keeperiä ja anna kuivua. Eri Keeperin ansiosta puupintaan piirretyt tussikuviot eivät leviä. Piirrä enkelille posket punaisella puuvärillä ja silmät ja suu mustalla tussilla.
Leikkaa kultalangasta pätkä ja solmi se lenkiksi. Liimaa lenkki solmukohdastaan Eri Keeperillä kävyn kantaan. Liimaa enkelin kasvonappi- tai helmi ripustuslenkin eteen, kävyn kantaan pystyyn.
Kiepauta pätkä valkoista villalankaa sormien ympärille kiepiksi. Solmi kieppi keskikohdastaan kiinni. Liimaa lankakieppi enkelin hiuksiksi.
Kiepauta juuttinarua muutamia kertoja kiepille ja solmi kieppi keskikohdastaan kiinni. Liimaa narukieppi enkelin siiviksi.

Idea: Taika -askartelun idealehti 
www.taikalehti.fi

Tulosta