Oksakuusi

Joulukuusi oksista
Tee ihastuttava joulukuusi oksista ja pahvista. Viimeistele kuusi punaisilla puuhelmillä ja tuohesta leikatulla tähdellä. Kiepauta ripustuslenkki juuttinarusta ja ripusta kuusi koristeeksi joulukuuseen tai vaikka lahjapakettiin.

Tarvikkeet:
- Pieni pala pahvilaatikkopahvia
- Kuivia oksia
- Tuohta
- Punaisia puuhelmiä
- Juuttinarua
- Eri Keeperiä

Työvälineet:
- Sakset
- Oksaleikkurit

Leikkaa pahvilaatikkopahvista kuuselle haluamasi kokoinen runko. Mallikuusen runko on 14 cm pitkä ja alapäästään 3 cm leveä. Runko on leikattu niin, että se kapenee hieman yläpäähän mentäessä. 
Leikkaa oksasaksilla kuivista oksista pätkiä niin, että alaoksaksi tuleva pätkä on noin 11 cm pituinen ja yläoksaksi tuleva pätkä on noin 3 cm pituinen ja muut näiden välille tulevat oksanpätkät ovat asteittain alaoksaa lyhyempiä. Liimaa oksat pahvirunkoon Eri Keeperillä. Asettele oksat niin, että pahvirungon alaosaan jää näkyviin pätkä kuusen jalaksi ja yläosaan pieni pätkä tähden liimaamista varten. Anna oksien liimauksen kuivua rauhassa.
Leikkaa tuohesta saksilla pieni tähti ja liimaa se kuusen latvaan. Liimaa kuusen oksiin koristeeksi punaisia puuhelmiä.
Leikkaa juuttinarusta pätkä ja liimaa se kuusen yläreunaan ripustuslenkiksi. Vahvista ripustuslenkin kiinnitystä tarvittaessa liimaamalla narun päitten päälle pieni pala kartonkia. 

Idea: Taika -askartelun idealehti 
www.taikalehti.fi

Tulosta