Kauniit joulupallot

Joulupallot suodatinpusseista
Kauniit ja keveät joulupallot voi asetella koristeeksi joulukattauksen lomaan, tarjottimelle tai joulukuusen oksille. Joulupallojen pohjana on massapallo, joka on päällystetty valkoisista suodatinpusseista leikatuilla rypistetyillä ympyröillä.

Tarvikkeet: Massapallo, valkoisia suodatinpusseja, koristenauhaa ja Eri Keeperiä.

1. Aseta useampia suodatinpusseja päällekkäin ja piirrä päällimmäiseen pussiin halkaisijaltaan 6 cm kokoisia ympyröitä. Leikkaa ympyrät irti päällekkäisistä pusseista. Yhtä palloa varten tarvitset useita kymmeniä ympyröitä.
2. Laita Eri Keeperiä kertakäyttölautaselle. Aseta siveltimen toinen pää yhden suodatinpaperiympyrän keskikohtaan. Rypistä ympyrä siveltimen varren ympärille. Paina ympyrän keskikohta siveltimen avulla liimaan ja liimaa ympyrä massapalloon. Jatka samoin ja liimaa rypistettyjä ympyröitä vieri viereen massapalloon, kunnes pallon pinta on kokonaan piilossa. Rypistele ja muotoile pallon pintaa tarvittaessa.
3. Solmi silkkinauhasta rusetti ja liimaa se palloon. Jos haluat ripustaa pallon roikkumaan, solmi silkkinauhasta lenkki ja liimaa lenkin solmukohta massapalloon rypistettyjen ympyröiden lomaan.

Halutessasi voi tehdä erikokoisia palloja. Käytä samankokoista massapalloa pallon pohjan, mutta leikkaa suodatinpussiympyrät halkaisijaltaan esimerkiksi 4,5 cm kokoisiksi, jolloin pallosta tulee pienempi.

Idea: Askartelun idealehti Taika / Viivi Vatanen
www.taikalehti.fi

Tulosta