Helppo tähtiaskartelu

Maitoa kuluu ainakin lapsiperheessä tölkkitolkulla, ja niistä on askarteluohjeitakin vaikka kuinka paljon. Tässä yksi helppo askartelu, joka on helppo toteuttaa vaikka päiväkoti-ikäisten lasten kanssa (tarvittaessa aikuinen leikkaa tölkit valmiiksi). 

Tarvikkeet:
- puhtaita maitotölkkejä
- Eri Keeperiä
- akryylimaalia
- kimalletta tms. koristeluun

Huuhtele huolellisesti tyhjä 1 litran maitopurkki ja anna sen kuivua. Leikkaa maitopurkista pohja ja litistä purkki taitteita pitkin kaksin kerroin.
Leikkaa purkista poikittain saman levyisiä (noin 1cm) suikaleita, yhteen tähteen tarvitset vähintään 6 suikaletta. Avaa suikaleet nelikulmioiksi ja liimaa ne Eri Keeperillä yhdestä sivusta toisiinsa tähden muotoon (katso muotoon mallia kuvista), voit käyttää kuivumisen ajaksi pyykkipoikia pitämään sivut tiukasti kiinni toisissaan.

Kun liima on kuivunut, maalaa tähti akryylimaalilla. Jos haluat lisätä kimalletta, levitä haluamaasi kohtaan Erikeeperiä ja ripottele kimalletta päälle.

Kun tähti on kuivunut, voit ripustaa sen langalla roikkumaan, tai kiinnittää tarramassalla ikkunaan.

Vinkki! Hyödynnä maitopurkin pohjaa liiman ja maalin alustana askarteluissa!

Vinkki! Erilaisia tähtiä saat helposti vaihtelemalla sakaroiden ja koristelun määrää!

Tulosta


Eri Keeper on suomalainen keksintö 1950-luvulta. Se on Suomen suosituin liima, jota on alun perin hyödynnetty paljon myös rakentamisessa.

Nykyään Eri Keeperi tunnetaan monipuolisena yleisliimana, joka sopii loistavasti mm. puutöihin sekä erilaisiin askarteluihin. Eri Keeperillä voit askarrella turvallisesti myös lasten kanssa.

Eri Keeper blogissa askarrellaan monipuolisesti lasten kanssa ja ilman. Ideoita ammennetaan netistä, lehdistä ja näiltä sivuilta löytyvistä Taika-lehden Eri Keeper – ohjeista, usein valmiita malleja muunnellen.

Eri Keeper sivustolta löydät ideoita, tuotetietoja sekä historian havinaa suomalaisten omasta liimasta. Mukana tietysti myös paljon iloa ja inspiraatiota!