Jäiset lumihiutaleet

Tämä lumihiutale ei tarvitse erikoisia tarvikkeita ja on helppo tehdä. Liimapakkauksesta riippuu paljon se, miten tarkkoja yksityiskohtia sillä pystyy piirtämään. Kimalle/suola pinnalla tekee pinnasta upean kolmiulotteisen ja kimaltelevan, ja liima sen alla kuivuu läpinäkyväksi.

Tarvikkeet:
  • Eri Keeperiä
  • kimalletta
  • voipaperia
Piirrä malli ulmihiutaleesta voipaperille ja käännä paperi ympäri. Piirrä Eri Keeperillä lumihiuta voipaperin kääntöpuolelle mallin mukaan ja ripottele reilusti kimalletta päälle.

Anna lumihiutaleen kuivua kunnoa (paksut kohdat voivat kuivua jopa kaksi päivää). Kun lumihiutale on kuivunut ja kovettunut, irrota hiutale varovasti voipaperista ja karistele ylimääräiset kimalteet talteen seuraavia askarteluja varten.

Laita valmis lumihiutale ikkunaan soikkumaan ohuella langalla/siimalla tai kiinnitä esim. kaksipuoleisella läpinäkyvällä teipillä. Valmis lumihiutale päästää valon kauniisti läpi ja kimaltelee kuin oikea lumi.

Vinkki - Kimalteen sijasta voit käyttää myös suolaa.

Vinkki - Lumihiutalemallin voit piirtää myös talliselle paperille, asettaa sen päälle piirtoheitinkalvon ja piirtää lumihiutaleen Eri Keepperillä kalvon päälle.

Tulosta


Eri Keeper on suomalainen keksintö 1950-luvulta. Se on Suomen suosituin liima, jota on alun perin hyödynnetty paljon myös rakentamisessa.

Nykyään Eri Keeperi tunnetaan monipuolisena yleisliimana, joka sopii loistavasti mm. puutöihin sekä erilaisiin askarteluihin. Eri Keeperillä voit askarrella turvallisesti myös lasten kanssa.

Eri Keeper blogissa askarrellaan monipuolisesti lasten kanssa ja ilman. Ideoita ammennetaan netistä, lehdistä ja näiltä sivuilta löytyvistä Taika-lehden Eri Keeper – ohjeista, usein valmiita malleja muunnellen.

Eri Keeper sivustolta löydät ideoita, tuotetietoja sekä historian havinaa suomalaisten omasta liimasta. Mukana tietysti myös paljon iloa ja inspiraatiota!